Skatås mörkaste närmar sig deltagartaket på 900

Intresset är stort inför årets Skatås mörkaste, t.o.m. väldigt stort. Det är många som vill springa på de fantastiska stigarna i Delsjöområdets mörker, med pannlampa och reflexer som visar vägen. De närmaste dagarna ser loppet ut att fulltecknas, som det även gjort i princip alla år sedan första upplagan för fyra år sedan.

Över 800 anmälda

De är nu en knapp månad till start, där sju startgrupper fördelat på två olika sträckor (7 och 12 km) ska ge sig iväg. 800 anmälda passerades för några dagar sedan och det är när denna nyheten publiceras ca 80 platser kvar. Vill du springa? Anmäl dig till Skatås mörkaste.

Flera tjejer i mörkret på Skatås mörkaste

Ny tävlingsplats och nya banor

Göteborgs Kommun håller på med ett renoveringsarbete vid Stora Delsjön där vi tidigare haft start och mål. Inför i år har vi därför flyttat till Lisebergsbyns gamla Camping (numera klubbstuga för de ideella arrangörerna till detta lopp, IFK Göteborg Orientering), alltså samma tävlingsplats som för Skatås ryggar.

Banorna har därmed ändrats en aning, men till det bättre. De som springer 7 km kommer få en riktigt fin bana på småstigar, berghällar både uppför och nedför. Som vanligt kommer vissa bli förvånade över vildmarken som ska passeras, medan rutinerade har bättre koll på vad som väntar i mörkret. Vi lovar att detta inte är som vilket annat lopp som helst, mer natur och äventyr.
Den längre banan på 12 km får nu chansen att springa ännu längre bort på för många okända stigar uppe på Knipeflågsryggen, för att sedan ta Blacktjärnsravinen bakvägen (nedför).

Vi filar på detaljerna på bansträckningen och kommer publicera den snart.