Skatås mörkaste 2018 är fulltecknat

Med drygt tre veckor kvar till start den 16:e november blev Skatås mörkaste återigen fulltecknat. 900 löpare anmälda till denna annorlunda tävling, natt-trail med pannlampa och reflexer som visar vägen. Det blir fler startgrupper, ny tävlingsplats och otroligt många taggade löpare som ska ut i terrängen denna fredagkväll.

900 deltagare

Årets lopp är alltså redan fulltecknat. Vi har valt att sätta ett tak så att vi idella arrangörer ska kunna fixa en fin upplevelse för er alla löpare. Har du inte fått någon plats finns fortfarande några alternativ:

  • Fråga efter eller erbjud din plats till någon annan i vårt facebook-evenemang. Det brukar alltid vara några som blir sjuka eller kommer på andra tankar. (Byt namn på deltagare till en kostnad 100/150kr. Läs under Ändringar i tävlingsinformationen).
  • Ställ dig i väntelista, man vet aldrig vad som sker fram till start.

Bar, hembakat och hamburgare

Förra årets bar med trevliga alkoholfria drycker gjorde stor succé. Efter att den obligatoriska hamburgaren ätits upp efter målgång var det populärt att köpa Irish coffee, öl, hembakt fikabröd och annat gött. Vi får se den 16:e vad som erbjuds detta år. Trevligt blir det iaf!

Ny tävlingsplats och bansträckning

Göteborgs Kommun håller på med ett renoveringsarbete vid Stora Delsjön där vi tidigare haft start och mål. Inför i år har vi därför flyttat till Lisebergsbyns gamla Camping (numera klubbstuga för de ideella arrangörerna till detta lopp, IFK Göteborg Orientering), alltså samma tävlingsplats som för Skatås ryggar.

Banorna har därmed ändrats en aning, men till det bättre. De som springer 7 km kommer få en riktigt fin bana på småstigar, berghällar både uppför och nedför. Som vanligt kommer vissa bli förvånade över vildmarken som ska passeras, medan rutinerade har bättre koll på vad som väntar i mörkret. Vi lovar att detta inte är som vilket annat lopp som helst, mer natur och äventyr.
Den längre banan på 12 km får nu chansen att springa ännu längre bort på för många okända stigar uppe på Knipeflågsryggen, för att sedan ta Blacktjärnsravinen bakvägen (nedför).

Varmt välkonma den 16:e november!