Fullbokat: 640 löpare anmälda till Skatås mörkaste

Trailloppet i mörker, Skatås mörkaste slår återigen deltagarrekord med råge. Förra årets 410 löpare ökade i år till 640 löpare. På fredag är det dags att skicka iväg löparna i 5 olika startgrupper från Delsjöbadet. På banan väntar tekniska stigar blandat med lite större stigar där endast reflexer visar vägen. På fredan kväll går starten i femte upplagan av Skatås mörkaste.

Många löpare framifrån

Ny längre sträcka lockar

Inför årets lopp lanserades en längre bana på 12 km som komplement till den klassiska 7 km som tidigare funnits. 7 km är dock fortfarande populärast. Banorna går på bitivs tekniska stigar som även är kuperade. Bl.a. ska flera av ryggarna passeras och den avslutande Brudarebacken där energidryck väntar på toppen.

– Nästan hälften av löparna har valt att springa 12 km, och det i den tuffa terrängen vi har runt Skatås, säger tävlingsledare Jonas Pilblad.

Bansträckning Skatås mörkaste

En annorlunda after work

I startlistan ser man även att det är många företag som anmält flera deltagare. Störst är ICtech med hela 16 löpare som verkligen ihop gäng för en annorlunda after work vid Delsjöns strand.

– Vi tror på vårat koncept och det verkar locka folk. Mysig stämning runt tävlingen och gött häng efteråt med hamburgare och bar, säger Jonas.

Lycka till på fredag!

Startlista

Tävlingsinformation

Passa även på att anmäla er till Skatås ryggar 2:a juni 2018