Skatås mörkaste blev en fantastisk After Work

Hela 964 löpare var anmälda till årets Skatås mörkaste som avgjordes i Delsjöområdets mörka skogar bara några kilometer från Göteborgs centrum. Tusentals reflexer lyste upp banorna på 7 och 12 km.

Fulltecknat och glada deltagare

Årets Skatås mörkaste var återigen fulltecknat och intresset för loppet var större än någonsin. Närmare 900 startande deltagare som alltså sprang i mörkret med sina pannlampor denna fredagskväll och alla verkade väldigt nöjda med banan, inramningen på start och målområde och alla trevliga funktionärer.

Andreas Höye och Anna Svensson klara segrare i 12 km

På tävlingens längsta bana på 12 km som springs på fantastiskt fina småstigar var det två snabba löpare som vann med stor marginal. I damklassen sprang Anna Svensson, Göteborg ifrån alla konkurrenter och gick i mål på tiden 63:36 och hela 3:52 före Karin Gustafsson, Kungälv.

Bland herrararna var det lite jämnare men ingen kunde ändå matcha Andreas Höye, Team Sportlala på de tekniska stigarna i mörkret. Han gled ifrån de andra tidigt och vann till slut med 1:19 på tiden 53:48. Tvåa blev Erik Hjertonsson, Skövde Triathlon.

Alla resultat

Skatås mörkaste sista loppet i trippeln

I Skatåstrippeln ingår de tre loppet Skatås ryggar, Skatås sjöar och Skatås mörkaste. Sista utmaningen var alltså den långa banan på 12 km i Skatås mörkaste. I år klarade 14 deltagare denna utmaning genom att slutföra hela trippeln. Fantastiska prestationer som vi vill uppmärksamma extra.

Välkomna tillbaka nästa år!