Checklista inför Skatås mörkaste

Här har vi samlat det viktigaste för att klara av Skatås mörkaste på bästa sätt. Läs även sidan med all tävlingsinformation.

1. Ladda batterierna och testa lampan

Se till att ha laddade batterier och ha en fungerande lampa som räcker hela sträckan du ska springa. Passa på att springa med samma utrustning innan loppet för att se att allt fungerar. Springer du kortare tid än du kommer göra på tävlingen kan du låta lampan lysa efter träningspasset. Glöm inte sedan att ladda upp batterierna igen.

Tjej fixar pannlampan innan start

2. Välj rätt utrustning

Det går att komma runt Skatås mörkaste med vanliga löparskor. Vi rekommenderar ändå ett par trailskor för att maximera upplevelsen under loppet. Stigarna är bitvis mycket tekniska, berghällarna kan vara hala, så för att komma i mål med en riktigt bra känsla är ett par bra skor det bästa tipset.
Undvik reflexväst så inte bakomliggande löpare blir bländade.

3. Hämta nummerlapp

Hämta gärna nummerlappen hos Löp & Sko på Plantagegatan 4, onsdag 10.00 – fredag 13.00 (öppettider 10.00 – 18.00). De som inte har möjlighet att hämta nummerlapp hos Löp & Sko kan göra det innan start på tävlingsplatsen. Det är obligatoriskt att använda nummerlapp för att starta och få måltid. Spara nummerlappen för att få hamburgare. I samband med att du hämtar ut din nummerlapp kan du ta del av erbjudanden av trailskor, pannlampor hos Löp & Sko.

4. Hitta till tävlingen

Tävlingsplatsen med mål är vid Näsets paddlarklubb vid Stora Delsjön. Om man åker bil finns avgiftsbelagd parkering vid Stora Delsjöns parkering, ca 100 m från tävlingsplatsen.

5. Hitta till start

Starten är vid Delsjöbadet, ca 250 m från tävlingsplatsen. Vi kommer vid tävlingsplatsen informera om när det är dags att bege sig till starten, om ni inte redan är på plats vid starten. Vid starten finns skyltar med startgruppsnummer så ni hittar till rätt startgrupp. Din startgrupp står på nummerlappen.

Bana Starttider
7 km kl. 18:25 (startgrupp 1), 18:30 (grupp 2), 18:35 (grupp 3)
12 km kl. 18:45 (grupp 1), 18:50 (grupp 2)

6. Avsluta med hamburgare och bar

Efter målgång bjuder vi alla deltagare på kolgrillade hamburgare. Trevliga alkoholfria drycker samt hembakat fikabröd finns att köpa i Skatås mörkaste bar. Vad sägs om en öl eller en varm choklad med grädde. Ta med kontanter eller Swish.

Lycka till!