Checklista inför Skatås mörkaste

Här har vi samlat det viktigaste för att klara av fredagens Skatås mörkaste på bästa sätt. Läs även sidan med all tävlingsinformation.

1. Ladda batterierna och testa lampan

Se till att ha laddade batterier och ha en fungerande lampa som räcker hela sträckan du ska springa. Passa på att springa med samma utrustning innan loppet för att se att allt fungerar. Springer du kortare tid än du kommer göra på tävlingen kan du låta lampan lysa efter träningspasset. Glöm inte sedan att ladda upp batterierna igen. Vår samarbetspartner SM Sport rekommenderar pannlampor i olika prisklasser. Alla löpare får 500 kr rabatt på den grymma lampan LEDX Snok med rabattkoden SNOK500

Tjej fixar pannlampan innan start

2. Välj rätt utrustning

Det går att komma runt Skatås mörkaste med vanliga löparskor. Vi rekommenderar ändå ett par trailskor för att maximera upplevelsen under loppet. Stigarna är bitvis mycket tekniska, berghällarna kan vara hala, så för att komma i mål med en riktigt bra känsla är ett par bra skor det bästa tipset. Om det är minusgrader kan det finnas isfläckar och då kan det vara bra att springa med skor som har metalldubb.

Trailskor med bra grepp på berghällar och stigar. SM Sport har Göteborgs bredaste utbud av trailskor. (det fungerar även med vanliga löparskor). Alla löpare för 20% rabatt på skorna VJ MAXX, Ultra 2 och Irock 3 med rabattkoden SKATOSMORKASTE23

Undvik reflexväst så inte bakomliggande löpare blir bländade.

3. Hämta nummerlapp

Hämtas på SM SportAnalysvägen 16 på onsdag och torsdag innan loppet kl. 16.00 – 18.00. Kan även hämtas innan start på tävlingsplatsen. Det är obligatoriskt att använda nummerlapp för att starta och få måltid. Spara nummerlappen för att få mat efter målgång. Kolla ditt och dina vänners startnummer i startlistan innan du ska hämta nummerlapp. Det kommer att finnas lite bra erbjudanden på pannlampor och annan utrustning hos SM Sport (se rabattkoder ovan).

4. Hitta till tävlingen

Tävlingsplatsen med mål är vid IFK Göteborg Orienterings klubbanläggning (Brudaremossen 20). Välj gärna cykel som färdmedel, tänk på miljön. Eller spårvagn 5 till Töpelsgatan och sedan 1,8 km gångväg. Om man åker bil finns parkering, precis bredvid tävlingsplatsen eller 500 m ifrån tävlingsplatsen.

5. Gå till start

Starten är i anslutning till tävlingsplatsen. Vid starten finns skyltar med startgruppsnummer så ni hittar till rätt startgrupp. Din startgrupp står på nummerlappen. Om ni vill kan ni lämna in väskan i ett bemannat tält som sedan hämtas ut mot uppvisande av sin nummerlapp.

BanaStarttider
12 kmkl. 18:20 (startgrupp 1), 18:24 (grupp 2), 18:28 (grupp 3), 18:32 (grupp 4)
7 kmkl. 18:50 (grupp 1), 18:54 (grupp 2), 18:58 (grupp 3), 19:02 (grupp 4), 19:06 (grupp 5)

6. Avsluta med soppa och bar

Njut av loppet ute i terrängen och ta emot medalj (om du vill) efter målgång. De som avklarat Skatåstrippeln får en extra medalj vid målgång.
Efter målgång bjuder vi alla deltagare på varm soppa och bröd. Trevliga alkoholfria drycker samt hembakat fikabröd finns att köpa i Skatås mörkaste bar. Vad sägs om en öl eller en nypoppade popcorn. Ta med kontanter eller Swish.

Lycka till!

PS. Vi tar emot efteranmälningar till loppet på anmälningssidan eller på plats på tävlingsplatsen innan start.